tisdag 5 februari 2008

TP-frågor om fotboll

Även om det globala nätet som kallas internet till 99,7 % består av porr och bedrägeri som Nigeriabrev och erbjudanden om att köpa sig en större penis, finns det ändå en del sidor som är trevliga att gå in på då och då. En av dessa är sidan The Knowledge som är en del av den engelska tidningen The Guardians fotbollssida.

Hela idén med The Knowledge är att läsare ställer de mest obskyra frågor om rekord och historiska händelser inom fotbollsvärlden, mestadels fotboll på de brittiska öarna förstås, men det mesta kan dyka upp. Ibland lyckas de svara på frågorna, men ofta kommer än mer fakta eller nya rekord som e-post från andra läsare. Resultatet är en härlig blanding av mer eller mindre obskyr fakta om den sport som utövas av 22 individer med en boll och som i slutändan alltid vinns av tyskar.
Ligger denna man bakom GAIS berömda förbannelse?

Idag var första gången jag besökta sidan sedan några veckor och flera sidor att njuta av. Visste ni att det australienska fotbollslaget använde sig av en lokal häxdoktor för att förbanna Rhodesias fotbollslag i en landskamp? De vann matchen, men struntade sedan att ge tusen pund till häxmästaren som därför la en förbannelse över austrialiens fotbollslandslag med årtionden av mediokra resultat som följd.

Inga kommentarer: