onsdag 16 juli 2008

Snabba ryck på värvningsfronten

GAIS värvar spelare snabbare än en lat fritidsbloggare hinner lägga upp nyheter om dessa. Medan de flesta rättrogna har gôttat sig i skenet från gårdagens gloria har klubben knutit till sig ytterligare två spelare.

Dels den andra av EM-uppehållet provspelningsbrassar, Matao. När Pablo Campos knöts till klubben på lån+option för resten av säsongen trodde jag och kanske de flesta andra att Matao var ute ur bilden. Ej så, utan Matao skall ha skrivit på för resten av säsongen.

Dels 20-åriga anfallstalangen Pär "Pärlan" Eriksson från Carlstad United, som kommer att ansluta till truppen efter nyår. Fram tills dess kan vi glädja oss åt att denne spelare redan tidigare fått ett erbjudande av öis och i princip ansedd klar för Örgryte. "Det känns bittert", kommenterar öis sportchef Dick Last till gepe [undertecknad sitter och fnittar infantilt vid datorskärmen]. De var så säkra på hans övergång att Dick Last talat med pressen om att det är lugnt att han stannar säsongen ut i Karlstad.

Tydligen skall GAIS ha spelat lite fult, då även Carlstad Uniteds ordförande Stefan Westergren menar att GAIS gått förbi dem och talat direkt med Eriksson: "Deras a-lag är visserligen allsvenskt, men deras ledning hör hemma i en gärdsgårdsserie". Snarare tvärtom, herr ordförande, det är så här det fungerar ute i den stora stygga fotbollsvärlden utanför folkhems-div1 Södra. Tydligen skall kostnaden på 200tkr varit det dubbla om öis betalat - kanske det är där skon klämmer mest?

Nu har alltså GAIS tre brasilianska anfallare, ett nytt svenskt löfte på ingång, mittbacken/anfallaren Björn Andersson samt Wanderson i truppen. Förhoppningsvis är någon av dessa 2009 års allsvenska skytteligavinnare - i grönsvart får vi hoppas och tillägga.

Inga kommentarer: