fredag 25 juli 2008

Ponomarev söker jobb i Degerfors

Måhända en marginellt intressant nyhet, men ändå inte helt irrelevant. Kommer ni ihåg Anatoli Ponomarev? 26-åringen kom från FC Vaduz 2007 för rollen som tia i Rolle och Batongens system, ansåg sig ha "en näsa för mål" men hamnade i frysboxen efter fem matcher och noll mål. Lånades ut, först till Öster - som ramlade ur superettan - och sedan till FC Baku i den Azerbadzjanska huvudstaden med samma namn vid Kaspiska havet. Men han tillhör fortfarande GAIS.

Nu har Ponomarev inte fått någon lön på på tre månader och hoppas att få bryta sitt låneavtal med FC Baku för att få börja spela för Degerfors IF. GAIS är positiva men de är oroliga för att FC Baku skall ställa till problem, även om Toli hoppas kunna övertyga dem.

---
Då kanske han får chans att spela tillsammans med den framtida GAIS-anfallaren Pär Ericsson. Ja, om han nu kommer ifrån CU med livet i behåll. Deras styrelse har nämligen börjat kräva att GAIS skall lämna garantier för en spelare som formellt sett inte tillhör Göteborgsklubben innan 2009:
"För att United ska tillåta Pär Ericsson att spela för Degerfors i höst krävs att Gais skriftligen garanterar United den summa man ska få när Dejeprodukten flyttar till Göteborgsklubben – det vill säga 167 500 kronor."
Wallin svarar kort till pressen att CU påtalat regler som han inte kände till och avhåller sig från att kommentera ytterligare tills efter ett styrelsemöte nu på fredag. Jag har själv inga djupare kunskaper om de relativt nya och till synes snåriga reglerna kring utbildningsersättning för unga spelare, men man undrar la om det inte är troligart att Wallin har bättre koll på detta än Stefan Westergren, som inte bara är lik en struts utan tycks ha goda erfarenheter av sin tid som informationschef för den Colombianska FARC-gerillan...

---
Ovan nämnda styrelsemöte leder till att GAIS ser till att Pär Ericsson kan gå på lån till Degersfors IF." Jag hoppas att Carlstad använder pengarna till att ta en charmkurs eller en lektion i hur det fungerar i den svenska fotbollen. Vi har ju inte gjort något fel.", säger Wallin om erfarenheterna av Carlstad United.

---
Vissa påståenden kring CU:s ordförande kan eventuellt vara vilda spekulationer som gränsar till förtal. Undrar vad estländska Marianne Mikko skulle tycka om det här blogg-inlägget?

Inga kommentarer: