tisdag 8 juli 2008

Pablo Campos ny anfallare i GAIS

Det har surrat med rykten kring en ny anfallare ett tag nu. Många har trott att det skulle bli någon av de två brasilianska anfallarna Matao eller Pablo. Nu skall enligt bland annat Expressen Pablo Campos skrivit på ett kontrakt med GAIS. Detta är även något som bekräftas av fresnobee.com som tidigare spekulerat om en övergång för den heta anfallaren. Även hans gamla klubb har bekräftat övergången vid en presskonferens.
Pablo Campos
Den 25-åriga anfallaren är född i Brasilien men har spelat för den nordamerikanska klubben Fresno Fuego i Premier Development League (PDL). Jag har givetvis inga direkta kunskaper om laget eller ligan, men det hela gör mig en smula nervös. Enligt Wikipedia är det fjärdedivisionen i deras banala och traditionslösa seriepyramid - Fresno Fuego är ett franchise-lag som bara existerat sedan 2203 och ersatte det anrika laget Central Coast Roadrunners som existerad i hela sju år! Att han gjort 14 mål på bara 10 matcher behöver därför inte vara en indikation på hans skicklighet utan att han spelar i en dålig liga vars lag leder sin division (amerikansk term, ej att blanda ihop med en riktig division, tror Hockey-intresserade vet vad jag menar). MLS-lag har varit intresserade av honom, men hans ålder har tydligen stört sig med deras uppfattning om rookie.
Pablo Campos igen
Han beskrivs som en kraftig avslutare, över 190 cm lång, med en god förmåga att hålla borta försvarare från bollen - låter som en typisk target helt enkelt. Tydligen skall han även klaga mycket på domare och fått ett rykte om sig att slänga sig - Migens naturliga ersättare?

Enligt vad som uppges skall hans årslön hamna på ungefär 720 tkr, vilket troligen är någonstans i närheten av vad Migen Memelli - som just återvände till Albanien - hade i lön. Det är min gissning att det är på detta sätt som Pablo Campos kostnad finansieras. GAIS fortsätter att handa på den amerikanska marknaden, först från ett Collegelag och nu från fjärdedivisionen. Om Campos kan bidra med något för att spetsa truppen och ge den en extra dimension återstår förstås att se.

2 kommentarer:

Peter sa...

PDL-ligan är att betrakta som en slags sommarliga för sommarlovslediga collegespelare. Jag har själv stött på några av Virginialagen over there och kvaliteten har väl inte varit lysande direkt. Men helt klart finns det spelare som varit jäkligt bra - precis som i collegelagen. Jag har också en känsla av att serien har högre standard i södra Kalifornien, där konkurrensen är större än på östsidan (mycket tack vare en stor andel invandare från Latin- och Sydamerika). En del collegelag i LA med omnejd är riktigt, riktigt bra. Det ska bli intressant att se Campos. Räknar med att kola in matchen mot L-kile live, en av de få GAIS-matcherna jag kan gå på i år... Keep on!

Olle J. sa...

Ja, han behöver ju inte vara dålig. Det finns la hundratals halvt om halvt bortglömde brasilianska anfallare som lätt skulle platsa i allsvenskan. Allt är möjligt och bollen är runt och...

Jag bellade in lagets publiksnitt och det var faktiskt riktigt bra, en bit över tretusen, vilket var bäst i hela PDL. Eftersom de saknar patetiska läktarvrak (som jag) likt GAIS så måste de la spela hyfsad boll.