fredag 13 juni 2008

Ett positivt avtal på otursdagen?

Fredagen den 13:e är inte känt för glada händelser och positiva besked men det avtal för den nya arenan som omnämns i dagens gepe ger ändock positiva associationer. Även om det måhända är för tidigt att ropa 'hej!' då dagen är knappt mer än till hälften gången och ingen part vill gå ut med några detaljer.

Flytten - eller kanske vi skall säga flykten - till Nya Ullevi har inte varit någon bra upplevelse för GAIS som förening. Högre kostnader har parats med stagnerade publiksiffror och mycket beklagande om betongens begränsade charm. Atomåldens förhoppningsfulla framtidsvisioner är inte vad de än gång varit och numera blir ingen (med möjligt undantag i arkitektkåren) upplyft av betongbunkrar.
"GP erfar att det nya avtalet, som förhandlats fram av Gais ordförande Christer Wallin, Öis Bengt Gabrielii och IFK Göteborgs Tage Christoffersson, kommer att ge klubbarna ökade ekonomiska möjligheter jämfört med hur det var på Gamla Ullevi och hur det är nu på Ullevi."
Hur mycket högre kostnaderna var visavi Gamla Ullevi har jag inte sett svart (eller rött?) på vitt, men djungeltrummorna har förtäljt om kostnader nära det dubbla för en sämre produkt. Att biljettpriserna och servicen höjts respektive försämrats har gjort få glada, utom möjligen Ticnet med sin serviceavgift. Om nu GAIS behöver betala mindre än på Gamla Ullevi, det vill säga mindre än hälften för något nyproducerat av vad de nu betalar för halvsekelgammal betong är jag inte den som klagar.
Kanske inte betongfritt men i alla fall billigare
Som sedan tidigare varit känt kommer Higab att dra in förtjänsterna från kommersiella lokalerna i arenan. Inkomster som förstås hade smakat mumma för alliansklubbarna, men vi får la i alla fall hoppas att dessa inkomster för Higab på gungorna avspeglar sig i priset för att hyra karusellen. Dessutom kommer priserna för oss idioter som går och kollar på fotboll att vara i stort sett desamma.

Summorna är som bekant okända, men om kostnaden minskar för i alla fall en eller ett par miljoner och inkomsterna åtminstone inte minskar (jag delar inte hausse-optimismen kring den nya arenan) kan detta näppeligen skada och GAIS kanske kan behålla en spelare varje säsong som annars dragit vidare till andra jaktmarker.

Synd bara att de där andra får samma fördelar...

*****

Appropå otursdagen: Min inköpschef bestämde sig för att inhandla en spegel idag. Tur att jag inte tappade den på vägen upp till lägenheten, hade la blivit 7*13=91 års olycka.

Inga kommentarer: