söndag 1 juni 2008

Tre hekto smågodis

Så mycket lösgodis för ett pris av 7,90 kilot hävdar den lilla satans kanske största blogg "Bara ben på Glenn Hysén" - för tillfället mestadels fokuserade på det svenska landslaget, att sälja souvenirer till killar med kromosomfel med hjälp av snygga, unga tjejer och sitt patologiska GAIS-hat - att GAIS hade i kassan innan försäljningen av Markus Halsti till Malmö FF bara några timmar innan den allsvenska premiären.

Nu var enligt uppgifter likviditeten 23 tkr, alltså tusen gånger mer än vad som påstås. Lite drygt 300 kg lösgodis alltså. Men det hade la inte varit riktigt lika roligt. Detta stora avslöjande är således inte mycket mer än en inslagen öppen dörr. Klubbens akuta brist på likvida medel var känd för de rättrogna dagarna efter Halsti-affären. Klubbledningen hade kallt, kanske för kallt, räknat med att få in lite kulor i klubbmaskineriet i och med en vinter-försäljning av de eviga ryktenas man Bobbie Friberg da Cruz. Detta var något som även antyddes under årsmötet av ordförande Wallin.

Likviditetskris är inget ovanligt för fotbollsklubbar innan säsongspremiären. Inte minst i Sverige där uppehållet mellan säsongerna är så pass långt. Medan inkomster från framförallt publik är nära noll, bortsett från en näve femtiolappar från träningsmatcherna, hamnar fotbollsklubbar lätt i en prekär situation.

Inga kommentarer: