torsdag 1 maj 2008

Vårtecken

Inget säger la vår som en drift bland svenskar att klä sig i kycklinggult och låsa in sig i mörka teve-rum för att titta på mer eller mindre vuxna män med ett obestämbart antal skallskador och hjärnskakningar i sina läkarjournaler åka runt på en isrink efter någon puck som inte ens har lakrits-smak.
Nu väntar han på chansen att få skriva en låt till goa glada IFK också
När jag gick i mellanstadier någon gång under det kulörta 1980-talet tvingades även barn lära sig kampvisor skrivna av Lasse Holm till dessa skallskadade mäns ära och framgång. Som vuxen skulle jag nog jämfört det med att lära min avkomma Horst Wessel-sången.

Hockey-VM är i antågande - våren är här!

*****

Under tiden passar GAIS på att åka ur svenska cupen mot ett lag i division 2 - Nyköping BIS - re e la GAIS! Samtidigt ska Hammarby startat kravaller i Södertälje - de e la bajern!

Hockey-VM som sagt, under tiden är det snart dags för uppehåll i allsvenskan...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur vet du att den typen av puckar *inte* smakar lakrits? Väldigt ovetenskapligt uttalande, om du nu inte provsmakat förstås...
/Tommy

Olle J. sa...

Jag HAR provsmakat ishockey-puckar. Fast det var i och för sig en vanlig puck köpt på Intersport, B&W eller Mats sport. Det är mycket möjligt att de puckar de använder i Håååky-VM har andra egenskaper...

...Men nordamerikaner i allmänhet är la inte så värst förtjusta i saltlakrits...