onsdag 2 januari 2008

Flogging a dead horse...

...lyder ett ordspråk på det engelska språket. Efter några rundor på gepes sportsidor har nu det så kallade FC Gothia-projektet nått ekonomisidorna i samma tidning.

att anlägga ett marknadsperspektiv på elitfotbollen i Sedan är det eviga försöken att reducera motståndet till de mest högljuda Med förevändingengötlaborg presenteras en ensidig skildring som stödjer idén. Jag ids verkligen inte upprepa mig själv och har redan presenterat och gått igenom några problem som hela tiden sopas under mattan av idén förespråkare. Dessutom fortsätter gepe med ovanan att reducera motståndet till den mest högljuda och aggressiva grupp som skrek förolämpningar vid presskonferensen på Hard Rock Café. Att det finns en debatt bland supportar bortom agressiva slagord vid ett kritiskt ögonblick då ingen riktigt visste hur långt beslutet dragits går återigen den aningslösa och självcentrerade dagspressen förbi ("Va, kan det förekomma ett offentligt samtal utanför gepes sidor? Omöjligt! det offentliga samtalet det är vi!"). Jag betvivlar för övrigt att någon av gepes ekonomijournalister var närvarande.

Till tidigare fadäser lägger de till ytterligare några; till exempel att bara en ny storklubb skulle kunna vinna några fördelar med den nya arenan 2009. En deterministisk marknadsutvecklingen som anses klar och uppenbar för alla så kallade kännare står emot en på förhand utdömd och förlegad idealism. Artikeln ger snarare läsaren schabloner istället för nyanser och infallsvinklar.

Vad Arsenals nya arena har med något att göra går mig helt förbi. Kanske för att förespråkarna letar efter ännu ett enda positivt exempel efter att ett antal förbehåll framförts angående FC Köpenhamn som förebild.

Inga kommentarer: