måndag 5 november 2007

Stöd öis, köp Faktum

Kan knappast sticka under stol med den skadeglädje jag känner när jag läser dagens artikel i Gepe om det obestånd som drabbat öis. En dålig tabellplacering, ett ekonomiskt underskott som hotar att driva klubben till fattighuset, svikande publiksiffor, en tvivelaktig styrelse och inte mycket till talang i truppen heller.

Den kris i Sveriges äldsta fotbollsklubb som på senare tid flutit upp till ytan och gjort så att inte ens den blinda sportredaktionen på Gepe har missat det, skänker mer ljus till sommarens bomb: FC Gothia.

Redan tidigare har kremlologer på sidor likt gais.nu kommit fram till ett händelseförlopp som nu kan ses som etablerat, även om detaljerna ännu inte är kända.

Det har blivit allt mer uppenbart att öis styrelse var drivande i detta förslag som sedan visade sig ha noll förankring bland klubbarnas medlemmar. Deras sponsorer har tröttnat på att pumpa in pengar i ett svart hål utan att klubben uppnår vare sig framgång eller mediautrymme. det var under denna press som deras styrelse gick till GAIS och BK Häcken med förslaget att slå samman klubbarna. Sedan en tid har Stena Bulk, ett företag i Stena-koncernenen som länge varit en tongivande sponsor för Örgryte, varit en av GAIS större samarbetspartners. Med tillståndet som det är nu, är det nog ingen större överraskning om Stena går över till en annan klubb eller lämnar fotbollsmarknaden helt och håller.

*****

Köp gärna Faktum, måste erkänna att jag är allt för dålig på det själv.

*****

Notera att enligt mina högst personliga stavningsregler skrivs alltid öis med gemener och GAIS med versaler.

Inga kommentarer: