fredag 7 mars 2008

Ulf Stenberg lallar vidare

I fredagens sedvanliga SoS-spalt ihärdar Ulf Stenberg att blanda upp personlig, patetisk nostalgi med allmänt reaktionära uttalande om dagens fotboll. Lite allmänt gnäll om utlänningar i engelsk fotboll och hur objektivt bra IFK Göteborgs satsning på ungdomar är passar han även på att hylla pajasföreningen Frölunda Indians:
"Det finns tack och lov klubbar som visar respekt för rötterna och vill vårda den traditionsskapande historien, när affärerna går lysande och läktarna är välfyllda. Frölunda Hockey[...] betalade 300 000 för rätten att använda VFIF:s historiska dokumentation, det gamla klubbmärket i återblickar och priser från första storhetstiden. [...]Verkligen en snygg gest i dagens vinstjagande elitidrott."
En förening som ägnar sig åt att sälja jippoevenemang till företag och byfånar samt döpt om sig till Indians skall tydligen hyllas för att visa respekt för rötterna medan Stenberg tämligen konsekvent säger att de som inte ser nödvändigheten med att slå ihop GAIS med några förortslag "hellre sticker huvudena i sanden än inser nödvändigheten med en allians.". Jo, jag tackar och så vidare.

Otider, oseder - och vid Scandinavium finns bara McDonalds men ingen Tikka Masala alls!

Inga kommentarer: