fredag 19 september 2008

Breaking and entering in Brooklyn

Är i New York och kommer att återkomma med bilder och sådant vid ett senare tillfälle, men skall passa på att dela med mig av en intressant anekdot. Precis kommit tillbaka till vår bas i Bushwick for att möta ett intressant hinder.

De vi bor hos arbetar till mycket sent men hade gett oss nycklar. Totalt fyra nycklar för att vara exakt. Två till porten och två till ytterdörren. Det visar sig att det fanns tre lås... Nu skall det sägas att amerikanska lås kan vara lite bökiga för svenskar i vanliga fall, så först trodde vi att vi bara var för korkade för att få upp låsen. Grannen Dave - som dock inte kände de ci bor oss - hjälpte till och försökte få tag i grannfrun, som tydligen skulle ha extranycklar. När denna kvinna inte fanns att tillgå tycktes situation hopplös. De skulle inte komma hem innan ett på natten. Då kom Dave på en enkel tanke; inbrott. 

Han hade noterat att värdparet - som bor på bottenplan - har en fläkt i fönstret vid porten precis nedanför där han brukar slänga sina sopor. Med lite assisans puttade min kära fru ner fläkten och klättrade in genom fönstret. ett tvättäkta inbrott i Brooklyn. "You should tell them about that fan" sa Dave och det var bara att hålla med. Det var nog lättare att klättra igenom fönstret än att låsa upp med nycklarna, även om vi haft alla tre.
---

För att i alla fall försöka sammanfatta dagen för intresserade har vi i alla fall gjort följande:
1. Åkt till och promenerat runt i downtown Brooklyn. 
2. Besökt New York Transit Museum, som får sägas vara värt ett inträde på blygsamma 5 dollar
3. Promenerat över Brooklyn Bridge - de som känner till min frus höjdskräck bör bli imponerade av det - och runt bland kontorskraporna i downtown Manhattan.
4. Tagit tunnelbanan upp till East Village och ätit på ukrainska Vaselka (9st st, 2nd av.) och konstaterat att det faktiskt blivit sämre, vilket det gått ett rykte om.
5. Gått bort till Washington Square Park och häng lite i New York University-området.
6. Gått upp till Union Square och 14th street och kollat i en del affärer, köpt mat i en affär.
7. Och tagit L-linjen tillbaka till Bushwick för det där inbrottet...

Inga kommentarer: