onsdag 1 juli 2009

Romantiserat folkhem och klassisk högerpolitik

Emellanåt hånar jag journalister här på min blogg. Ibland finns det dock anledning att även framhäva något positivt. DN:s Kajsa Ekis Ekman tog sig häromdagen på sig grovhandskarna och läste igenom Sverigedemokraternas partiprogram. Det måste ha varit jobbigt, eller i alla fall tråkigt och förvirrande - tänker jag mig.

OK, det kanske inte är Günter Wallraff klär ut sig till gastarbaiter eller George Orwell prövar på fattigt liv i Paris och London på 1930-talet, men jag skulle ju vara positiv...

Analysens essens är att medan Sverigedemokraterna försöker framhäva sig själva som ett parti som skall återställa det fallna folkhemmet och drömmen om välfärdspolitik under sin slogan "Trygghet och tradition" så förespråkar de i realiteten gammal god högerpolitik. Av Sverigedemokraternas olika målgrupper är det endast en som i realiteten tjänar på deras politiska program - välbärgade i villaområden.

Egnahemsboende i Göteborg är stadens mest segregerade grupp - äntligen ett alternativ som tar deras parti! Med hjälp av väl valda skattesänkningar så kan de snart ha råd med svart husa och då är segregationen löst!

5 kommentarer:

Anders @ ungsvensk.se sa...

Kajsa Ekis Ekman är en galen kommunist och har förstås fel. Den som läser SD:s arbetsmarknadspolitiska, ekonomipolitiska och kriminalpolitiska idédokumentet ser med enkelhet att hon har fel och att hon ljuger. Det är just sådana mångkultur- och massinvandringsförespråkare, sådana 68:or, som Kajsa Ekis Ekman som är så rädda för SD:s politik eftersom den kommer att göra henne arbetslös. Det är inte Sveriges arbetare som ska frukta SD, utan det är sådana vänsterextremister och PK:iter som Kajsa Ekis Ekman.

Olle J. sa...

För att du och dina hejdukar skall placera dem i olika koncentrationsläger i inre Norrland?

Anonym sa...

Mångkulturisten "Freddy" skriver följande på bloggen Vi i Sverige:

"Jag har inget direkt emot Halal-slakt alls. Det tar ju några minuter längre än bultpistol då djuret i stället tappas på blod. När djuret tappas på blod minskar ju syresättningen till hjärnan. Något som för människan kan bidra till euforiska känslor."


Vad är då eufori? Enligt wikipedia betyder ordet följande:

Eufori är en känsla av lycka som bland annat kan framkallas som en berusning seffekt av vissa droger/Eufori
youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TLHXwvJVWPA

Euforiska känslor? Ja ni kan ju själva bedöma hurvida euforiskt det kan vara!

Anonym sa...

Haha, här får man höra. Tydligen planeras inga läger - det är raka spåret till slakthuset för oss dissidenter istället!
/Tommy

Olle J. sa...

Ja, är det måhända någon som misstagit min blogg för en högstadieskola?

Jag skriver ett inlägg om fördelningspolitik och du börjar svamla något om slaktmetoder. Är humana avrättningar vad de bruna khmererna skall erbjuda oss?