torsdag 2 april 2009

Experternas vår

Samtidigt som uteserveringarna slår ut i vårskenet är det bråda dagar för det omhuldade släktet av fotbollsexperter som, genom deras exklusiva tillgång till Mimers brunn, ser det som sin gudagivna skyldighet att redan på förhand informera oss om vad som skola hända.

Ett utmärkt exempel på detta torde vara allas vår VM-hjälte från 1994, Pontus Kåmark, som levererar denna rättvisande och utförliga analys av GAIS anno 2009:

13) GAIS
Kommentar: Känslan är att Gais spelar bra fotboll varje år nuförtiden. Men varför blir dom bara 11:a när det ”går så bra”? Ser inte att Gais är bättre i år än i fjol. Brassen Daniel Morais och den snabbe yttern Levon Pachajyan är viktiga spelare för att Gais skall få till ett giftigt anfallsspel.
Citat från Aftonbladet

Då vi tar i beaktande vissa detaljer i denna prognos, som Kåmark leverar som betald expert, måste man säga att en trettondeplats för atleterna från Gårda är en smula optimistisk. Om en spelare som är utlånad till Fredikstad för evigheter sedan och en annan, som för en tid såg ut att bli utlånad hem till Brasilien, men nu istället fick ta på sig rollen som tredje- eller fjärdealternativ för positionen som ensam anfallare i GAIS 4-2-3-1-system är vitala för grönsvart framgång så torde lagets chanser inte vara vidare goda att klara nytt kontrakt.

Hoppas du får bra betalt, Pontus - analyser likt dessa växer ej på träd! Självaste Oden fick offra sitt ena öga till Yggdrasils källa, men inte du inte!

3 kommentarer:

Peter sa...

That's so funny! That Pontus is so funny! It's so funny! It's really so funny! Someone borde tell the editor of Sportbladet. Xcuse min english, jag skriver on a dator utan a, a och o. Nervous for Sunday?

Olle J. sa...

Ännu ingen derby-diarré men har svårt att sova.

Anonym sa...

Aftonbladet har nu helt strukit Pontus enda försök till att analysera spelarmaterialet i GAIS. Numera är enda kommentaren att grönsvart spelar bra fotboll som är dålig.

Pajas.