torsdag 14 maj 2009

Hållbar stad på Älvrummet

På onsdagskvällen så var jag på den tredje uppsättningen av Science Café Göteborg. Den första kvällen hamnade om staden vid älven, den andra handlade om medias roll (vilket jag missade) och denna gång handlade det alltså om hållbar planering.

Eller, tja - vet inte om det var så värst mycket om stadsplanering. Huvudtalaren John Manoochehri, som tidigare under dagen intervjuats av Gepe, verkade mer fokuserat på att designa smarta lösningar som företag kan tjäna pengar på (allt givetvis inlindat i en sockervadd av hållbarhet och nätverk) än något som i så hög usträckning har med stadsplanering att göra.

Det hela hamnade någonstans mellan det självklara och det luddiga och det blev inte så värst mycket debatt överhuvudtaget. De flesta som försökte få till en fråga hamnade la i strikt mening utanför ämnet (?) eller så kunde huvudtalaren inte riktigt svara på det, även om svaret tog lång tid. Det hela blev inte bättre av att en forskare från Chalmers med föga fingertoppskänsla kände att ett medborgarcafé är rätt ställa för att sätta igång lite klassisk akademisk polemik mot huvudtalaren - självfallet med tillhörande name-dropping.

Efter att alla debatter så där halvdött efter långrandig, halvt om halvt intetsägande respons från Manoochehri (lättare att uttala än att stava) så började forskaren från Chalmers återigen orera, när jag smög ut i den friska kvällsluften hörde jag henne säga London School of Economics...

En mer "objektiv" skildring finns på YimbyGBG.

1 kommentar:

John M sa...

Kute med oh så väldigt dummt.

Kram

John Manoochehri