onsdag 4 mars 2009

Göran Johansson & Co

(varnar läsare för dåliga ordvitsar. Er ödmjuka bloggare hänvisar bara till källor och tar inget ansvar för eventuella skador som detta kan tänkas åsamka er.)

Egentligen heter bolaget Göteborg & Co men ibland undrar man ju. Plötsligt skall ett 60 meter högt pariershjul slängas upp vid Lilla Bommen lagom till kristi-flygare. "Vi sätter snurr på Göteborg" säger Göran Johansson när han lätt meddela sitt påbud som ordförande i bolaget för skoj och trams i Gbg.

Hjulets omfång sägs avspegla Göran Johanssons självförtroende

Hjulet skall redan vara påväg i 24 containrar från Australien. Lite som en bisats till media säger han att
"- Nu ska vi bara söka bygglov också. Men det hoppas jag att vi får, säger Göran Johansson, som inte heller tror att det blir något större problem med vad hjulet ska kallas.
-Det brukar göteborgarna hjälpa oss med snabbare än vi hinner blinka, skrattar han."

Citat från GT

Goa glada Götelaborg rakt i genom således! Kal å Ada står la vid sidan om och jublar över detta gôrkäcka förslag som kommer sätta snurr på Göteborg och jämställa en blåsig hamnstad i Nordeuropa med (Stora) London, Paris och Wien.

Jag vet inte om jag har någon bestämd uppfattning - vare sig bu eller bä -om hjulet i sig. Det intressanta är hur Göran Johansson bara kan få göra sådant utan att petitesser som bygglov eller något liknande får ligga i vägen. Det är värt att påpeka att människor förfasas över att ett höghus vid Centralposthuset eventuellt skulle kunna synas från Brunnsparken och detta verkligen skulle vara en fruktansvärd skymf mot riksintressen och ett gängs holländare som varit döda i över 300 år.

Tror vi att ett 60 meter högst pariserhjul i bortre ändan av Östra Hamngatan kommer att påverka det visuella intrycket från Brunnsparken!? Andra aktörer - privata som offentliga - måste kämpa på i månader för att driva igenom relativt modesta tillbyggnader och förändringar men sådant behöver inte Göran och hans polare bry sig om inte. En direkt fråga som bör ställas till SBK och Byggnadsnämnden är givetvis om 60 meter höga nöjeshjul råkar stå med i detaljplanen?!

GT, GP

---
Jag vet, jag vet - efter att ha kollat igenom några av förslag som folk redan hittat på kan jag faktiskt inte hjälpa till att småle åt ett par och gappflabba åt ett (det första):
- DiktaTUR
- P-rullen (med anspegling på närliggande P-arken)
- Eye of Mordor
- I väntan på Gondol
- Töntiga Göteborg

Nä, förlåt - allt är bara fruktansvärt.

1 kommentar:

Johannes sa...

Väldigt kul inlägg! Hela den här grejen är liksom skrattretande och tragisk på samma gång. Medborgarinflytande reducerat till att hitta på namn på Görans tosse-idéer. Mitt förslag: Ringu.