fredag 12 februari 2010

SoB utsatt för nätattack!

Som den observante läsaren måhända har noterat har bilden längst upp på sidan ändrats. Tidigare låg där en bild tagen från utsiktsplatsen på Ramberget bort mot Eriksbergskranen och Älvsborgsbron.

De fyra översta nivåerna i det kapitalistiska systemets pyramid kan relateras till den nya vyns byggnader.

Nu har min bättre hälft (ni vet, hon som tröttnad på mina ändlösa tirader) utan att fråga mig gått in och ändrat vyn till ett foto tagit från vårt vardagsrumsfönster. Trots att jag numera bor i ett område som heter Eriksberg finns det inte mycket industri- och varvsbyggnader att tala om. Istället ser man något mörkt torn för primitiva riter till vänster och en numera oanvändbar försvarsanläggning som agerar symbol för statsmakten till höger. Vyn från vardagsrumsfönstret är måhända ett försäljningsargument men ett klent substitut för områdets magra serviceutbud.

För första och troligen sista gången skall jag därför ha en läsarundersökning på SoB (självgod och bittet). Vilket föredrar ni? En vacker vy över Sveriges Manhattan, den gröna ön - kärt barn har så många namn - Hisingen eller ett anskrämligt portätt över kyrkan och kronans makt i en landsortshåla?

Rösta genom att välja alternativ uppe till höger!
Uppdatering:För att i desperation försöka styra runt skutan, då omröstningen går fel måste jag ju uppenbarligen lägga in bilden för att visa hur mycket vackrare Hisingen är!

(om Uppsala vinner så får min bättre hälft som straff se till att bilden passar ihop med sidan)

8 kommentarer:

Peter sa...

Snacka om ett room with a view...

johannes sa...

Det är så extremt ironiskt att du bor i min gamla stadsdel Eriksberg. Mina första 20 år bodde jag på Gråbergsvägen. Högstadiet gick jag på Eriksbergsskolan, inte långt från där ni bor nu tydligen. Min poäng? Självklart ska du ha Uppsalavyn!

Kropotkin sa...

Den här omröstningen börjar ju gå rätt illa. Uppsala i ledningen, trots att jag röstar på Hisingen... Fy fan för demokrati!

Och med utsikten så utgår jag från att det är det gråa 60-talspunkthuset nere till höger i bild som du beundrar, Peter.

Peter sa...

Ja, just det.

Jörnmark sa...

Göteborg.

carro sa...

Göteborg är alltid Göteborg. Oemotståndlig.

Suecae Sounds sa...

Stort plus till IWW-affischen din extremist. :)

Kropotkin sa...

Tja, alla knep måste till för att få folk att rösta på Hisingen. Som omröstningen går är det dock uppenbart att folk fortsätter att lida av ett falskt medvetande. Inte ens bland mina läsare är avantgardet i majoritet...