fredag 21 november 2008

Livet är en fest

Sådär, slutligen fredag. Har inhandlat några Starobrno 3,5 % och har en flaska Glen Grant i skafferiet. Den bättre hälften är mot sin vilja tvungen att med jobbet gå till Scandinavium och se på någon vedervärdig show med skräcködlan Pirelli - varför man nu döper sig efter ett däck kan jag inte riktigt förstå...

Gräsänkling således och med bara jag och katterna Ada och Amos i hemmet blir det la till att festa till regält!

Inte för att jag orkar gå ut men nog finns det något bra på teven. Fredagsmys är ett koncept som man ju hört en del om. Låt oss titta i tevetablån... För mina licenspengar får jag Dobidoo med den feta, goa gubben. Fantastiskt att de lyckats hitta en programledare för musikfrågesportsprogram med kändisar som irriterar mig mer än Lasse Holm, tack för det svt!

Programmet står upp mot Sing along i tv3 och Claes Malmberg är med i båda programmen! Nog är gubben gaisare, men när gjorde han något kreaktivt och intressant senast? Senare får man i alla fall Singing Bee, musiktävlingsprogram utan kändisar! Set att Solaris går mitt i natten. Har länge velat se Andrej Tarkovskijs film, men jag tror jag kan utgå från att det är den amerikanska versionen från 2002, inte den ryska från 1972. Skulle även vilja se hans Stalker efter bröderna Strugaskijs novellutveckling från den trevliga romanen Picknick vid vägkanten, men jag tror nog inte jag hittar det på tv3...

Tur att det då finns tv4 med Postkodmiljonärerna, ett tävlingsprogram så segt att till och med pensionärer med sju sorters kakor tycker det är långsamt. Sedan får vi Idol med en massa ointressanta människor som sjunger dålig musik och mitt i allt detta Fredag hela veckan, som de två minuter jag sett av programmet påminner mig skarpt om roliga timmen på mellanstadiet.

Det blir nog till att dricka Whisky, lyssna på P1 och hoppas att den bättre hälften kommer hem innan jag blir så mentalt avtrubbad innan jag ser någon av dessa program. Hoppas en av katterna pinkar utanför lådan, så att jag har något att underhålla mig med.

Och så undrar de varför folk super!

4 kommentarer:

Peter sa...

Jag tror att jag har sett samtliga Tarkovskilj-filmer, från Ivans barndom till Offret. Stalker är kanon. Jag har sett den tre gånger. Nostalghia (med Ernst Josephson) såg jag i Berlin. På italienska med tysk text. Vi var tre i publiken. De andra två somnade. Men jag var vaken hela tiden.

Kropotkin sa...

Inte för att jag alltid är på humör för dylika filmer, men nog skulle det vara trevligt om inte alla bra filmer gick mitt på dagen eller mitt i natten.

Men, men du har ju möjlighet att ta del av den amerikanska teve-underhållningen direkt. Inte vidare mycket Prime Time-Tarkovskij där heller.

Anonym sa...

hahahaha så kul skrivet Olle

Anonym sa...

Olle det var jag som kommenterade.

jävligt roligt var det i alla fall.

/mhean